Herkese merhaba, bugün sizlere çok lezzetli bir kabak böreği tarifi anlatacağım. Gelelim tarifimize;
Malzemeler
3 yufka
Yarım su bardağı toz şeker
350 gr rendelenmiş balkabağı
Yarım çay bardağı süt
3 yemek kaşığı kanola yağı
Bir miktar tarçın (isteğe bağlı)
Yapılışı
Geniş bir tepsinin dibini yağlayın ve bir tane yufkayı tepsiye yerleştirin. Üzerine kabak rendesinden bir miktar serpiştirin. Şeker ile tarçını karıştırın. Karışımı kabaklarin üzerine serpiştirin. Üzerine diğer yufkayı yayarak kapatın. Yine kabak rendesi ve şeker koyarak son yufkaya kadar işleme devam edin. Kalan yufkayı da yine iyice yayarak üzerine kapatın. Daha sonra süt ve kanola yağını karıştırın ve böreğin üzerine eşit olacak şekilde gezdirin. Son olarak üzerine bir miktar toz şeker serpiştirin.
Önceden ısıtılmış 200 C fırında yaklaşık 40 dakika ya da böreğin üzeri kızarana kadar pişirin. Dilimleyip, ister sıcak isterseniz de soğuk servis yapın.
Afiyet Olsun :-)
0 yorum:
Yorum Gönder