Herkese merhaba, bu yazimda marketlerde satilan dondurulmus hazir mantinin nasil yapilir onu anlatacagim. Ozellikle ogrenciler ogrenci evinde makarnadan bikip farkli tadlar ararlar. Hazir manti cok kolay hazirlanabilen bir yemek. Simdi gelelim mantinin nasil hazirlanacagina :
Gerekli olan malzemeler ; su, yağ, tuz, salca ve tabi ki dondurulmus hazir manti. Orta ateste ocagi yakin. Tencerenin icine 4-5 su bardagi su koyup tencereyi ocagin ustune koyun. Ardinan mantiyi tencere dökün ve kaynamasini bekleyin. Su kaynamaya baslarken icine yarim tatli kasigi tuz ekleyin. Mantilar iyice haslandiktan sonra tenceredeki mantilari suzgece koyarak suyunu suzun. Istege gore tavada yarim tatli kasigi yağla bir cay kasigi salcayi 1-2 dakika kavurup sos olarak servis edeceginiz mantilara dokebilirsiniz.
Ogrenci arkadaslar icin ve normal gunlerde hizlica yemek yapmak icin cok pratik bir tariftir. Not olarak belirtmek isterim 500 gr. Dondurulmus hazir mantidan 2 tabak manti yapabilirsiniz. Afiyet olsun :)
Home
»
»Unlabelled
» Dondurulmuş Hazır Mantı Nasıl Yapılır?
30 Ağustos 2014 Cumartesi
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)

0 yorum:
Yorum Gönder