19 Ağustos 2014 Salı

Herkese merhaba;
Arıların emekle yaptığı ve sofralarımızın olmazsa olmazı bal neden bozulmaz hiç aklınıza geldi mi? Bildiğiniz gibi yiyeceklerimiz bozulur, rengi ve tadı değişir. Bunun nedeni bakterilerin yiyeceklerimizin içindeki şeker ve diğer besinleri yiyerek yiyeceklerimizin içine asit ve diğer kimyasallarını salgılayarak yiyeceklerin bozulmasına neden olurlar. Bakterilerin yaşayıp üremesi için bazı koşullar vardır. Balın bozulmama nedeni tamamen bununla alakalıdır. Bakterilerin yaşayıp üremesi için yiyeceklerin içinde su olması lazımdır. Balda neredeyse hiç su olmadığı için bakteriler yaşaması ve üremesi imkânsızdır. Bu yüzden bal bozulmaz. Balınızı kapalı bir kapta muhafaza edersiniz balınız asırlarca yıl bozulmadan durur. Bal açık bir yerde muhafaza edilirse bal hava ile etkileşime girebilir bu da balınızı bozabilir buna dikkat edin. Balınız sertleşmesi balın bozulduğu anlamına gelmez. Sağlıcakla kalmak dileğiyle.

0 yorum:

Yorum Gönder