28 Ağustos 2014 Perşembe

Merhaba Marka Elbise Modelleri takipçileri,bugün size çok merak ettiğimiz ve herzaman nasıl yapılıyor diye soramadan edemediğimiz pastane pogaçasının tarifini  vericeğim:
Malzemeler;
*1 paket margarin
*1 adet yumurta
*1 paket yaş maya
*1 su bardağı ılık su
*1 su bardağı süt
*1 tatlı kaşığı tuz
*1 tatlı kaşığı toz şeker
*1 yemek kaşığı zeytin yağı
*Poğaca sayısına göre un
Yapılışı;
Yapıcağımız poğaçanın sayısına orantılı unumuzu havuz biçiminde kabın içine şekillendirdikten sonra yumuşatılan margarini unun içinde iyice ezelim.Sonrasında yumurtayı,mayayı,suyu,sütü ve toz şekerini kabımızın içininde iyice karıştıralım.Hamurumuz hazır,sıra geldi hamurumuzun dinlenmesine…10 dakika boyunca hamuru dinlenmeye bıraklım.Hamurun dinlenme işlemi bittiğinde hamuru bezeler halinde yuvarlayalım(pastane poğaçasının şeklinde yapalım :) ).Avucumuzun başıyla ortasına basarak içine peynir,zeytin,sosis veya maydonoz karşımı gibi şeyler koyarak poğaçamızın içini dolduralım ve kenarlarını kapatalım.Eğer siz sade bir poğaça istiyorsanız içini boş bırakabilirsiniz.Vakit varsa 20 dakika tepside bekletilebilir yoksa yumurtayı zeytinyağı ile karıştırıp hamur bezelerinin üzerine sürelim ve 40 dakikalığına 160-180 derece fırına verelim…              Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder