14 Ağustos 2014 Perşembe

Herkese merhaba bu yazımda sizlere ızgarada biftek nasıl yapılır anlatmaya çalışacağım. Izgarada mangal yakmakla aynı mantıkla ızgara üzerinde biftek yapabilirsiniz. Tarif basit bir tariftir. Yaklaşık 45-50 dakikada hazırlayabilirsiniz. Gelelim tarife :
Malzemeler
  • Çeyrek su bardağı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 2 diş ezilmiş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı italyan sosu (normal sosda kullanılabilir)
  • Tuz
  • karabiber
  • Kişi sayısına göre yassı biftek

Hazırlanış
Biftekleri leğene koyun. Bifteğin harcını kendi zevkinize göre hazırlayın. Biftekle harcını karıştırın. Biftekleri teker teker ızgaraya dizin. Ateş ızgarasında onları her bir yüzünü 15-20 dakikaya yakın pişirin, dikkat edin fazla ateşin üzerinde bekleterek biftekleri karartmayın. Biliyorsunuz ki fazla ateşe mahsur kalan yiyecekler sağlık açısından tehdit oluşturuyor. Bifteklerin yanında domates, patlıcan ve biber de ızgarada közleyebilirsiniz. Bifteklerle birlikte közlediğiniz domatesleri, biberleri ve patlıcanları tabağa koyarak sıcak servis edin. Afiyet olsun :)

0 yorum:

Yorum Gönder